top of page
PetraVeikkola_Marika_Luovisio-77.jpg
  • Suunnittelutoimisto Luovisio

FAQ - toimitilasuunnittelun kustannukset

Tässä artikkelissa vastataan yleisimpiin kysymyksiin liittyen toimitilojen tila- ja sisustussuunnittelun kustannuksiin.


1. Paljonko toimitilan tila- ja sisustussuunnittelu maksaa?


Suunnittelukustannuksiin vaikuttavat suunniteltavan toimitilan koko ja suunnittelulaajuus eli käytännössä tehtävien suunnitelmien määrä.


Suunnitelmia voivat olla mm. irtokalustus-, kiintokalutus-, pintamateriaali-, tekstiili-, vihersisustus- ja piensisustussuunnitelmat. Suunnitelmat tehdään aina kirjallisina, jolloin ne toimivat ohjeina tehtäville muutoksille ja hankinnoille.Pienen toimitilan (esim. alle 70 neliön toimiston) suunnittelukustannukset ovat joidenkin tuhansien eurojen luokkaa. Poikkeuksia ovat kuitenkin liiketilat, ravintolat, kahvilat, myymälät ja erilaiset hoitolat, joissa usein tehdään enemmän detaljisuunnittelua ja mittatilauskalusteiden suunnittelua kuin esimerkiksi perustoimistokohteissa.


Laajempiin toimitilamuutoksiin kannattaa budjetoida reilummin suunnittelulle


Yli 150-400 neliön toimitilojen suunnittelu voi viedä aikaa 50-120 tuntia, riippuen täysin kohteen suunnitelmien laajuudesta. Puhutaan siis 4000-10 000 euron suunnittelukustannuksista. Laajan remonttikohteen suunnittelukustannukset ovat usein korkeammat kuin ns. toimiston faceliftin suunnittelu. Se, suunnitellaanko tiloihin pelkkä kalustus vai suunnitellaanko kaikki pintamateriaalit, irto- ja kiintokalustus, somistus, tehosteet, valaistus ja vihersisustus vaikuttaa luonnollisesti kokonaissuunnittelukustannuksiin.


Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, sillä tehdyt suunnitelmat ohjaavat urakoitsijoiden ja tavarantoimittajien työtä kohteessa ja säästävät asiakkaan monelta päänvaivalta.


Suunnitelmia voivat olla mm. irtokalustus-, kiintokalutus-, pintamateriaali-, tekstiili-, vihersisustus- ja piensisustussuunnitelmat.

2. Tehdäänkö toimitilasuunnittelua tuntityönä vai kiinteällä hinnalla?


Suunnittelua tehdään useimmiten joko tuntityönä tai kiinteähintaisesti. Jos suunnittelun laajuus on asiakkaalle itselleen hieman epäselvä, mutta halutaan siitä huolimatta lähteä liikkeelle, kannattaa suunnittelua ehdottomasti tehdä tuntityönä, jolloin tehdään vain välttämättömät suunnitelmat.


Kiinteähintainen projekti soveltuu silloin, kun suunnittelukokonaisuus on selkeä asiakkaalle ja suunnittelijalle. Mahdolliset tilatut lisätyöt tehdään lähes poikkeuksetta tuntityönä.


3. Voiko suunnittelun maksaa erissä?


Kyllä. Luovision projekteissa suunnittelu laskutetaan useimmiten erissä, joko kuukausittain tai sovituissa maksuerissä.


4. Mitä toimitilan suunnittelun kartoitus maksaa?


Suunnittelun etäkartoitus, joka järjestetään Luovision Teamsissa on maksuton. Etäkartoitusta varten tarvitset toimitilan pohjakuvan ja valokuvat. Voit varata ajan etäkartoitukseen ottamalla yhteyttä tai maksuttomaan toimitilavarttiin.


5. Millaisia projekteja Luovisio tekee ja mitä ne maksavat?


Olemme toimitilojen suunnitteluun keskittynyt suunnittelutoimisto ja erikoistuneet etenkin pienten ja keskisuurten yritysten työympäristöjen tila- ja sisustussuunnitteluun. Kotipaikkamme on Pirkanmaalla, mutta toteutamme toimitilaprojekteja ympäri Suomea. Tutustu yritystilojen suunnittelupalveluiden paketteihimme ja alkaen-hintoihin.


Heräsikö lisää kysymyksiä? Ota yhteyttä sähköpostitse marika@luovisio.fi,puhelimitse 044 537 6844 tai varaa maksuton toimitilavartin.Comments


bottom of page