top of page
PetraVeikkola_Marika_Luovisio-77.jpg
  • Suunnittelutoimisto Luovisio

FAQ - toimitilasuunnittelun kustannukset

Päivitetty: 16. elok. 2022

Tässä artikkelissa vastataan yleisimpiin kysymyksiin liittyen toimitilojen tila- ja sisustussuunnittelun kustannuksiin.


1. Paljonko toimitilan tila- ja sisustussuunnittelu maksaa?


Suunnittelukustannuksiin vaikuttavat suunniteltavan toimitilan koko ja suunnittelulaajuus eli käytännössä tehtävien suunnitelmien määrä.


Suunnitelmia voivat olla mm. irtokalustus-, kiintokalutus-, pintamateriaali-, tekstiili-, vihersisustus- ja piensisustussuunnitelmat.


Pienet toimitilasuunnitelmat kustantavat muutaman tuhat euroa


Pienten (alle 150 neliötä) toimitilojen suunnittelukustannukset ovat joidenkin tuhansien eurojen luokkaa. Poikkeuksia tästä ovat ravintolat, kahvilat, myymälät ja erilaiset hoitolat, joissa usein tehdään enemmän mittatilauskalusteiden suunnittelua kuin esimerkiksi perustoimistokohteissa.


Suunnitelmat tehdään aina kirjallisina, jolloin ne toimivat ohjeina tehtäville muutoksille ja hankinnoille.


Laajempiin toimitilamuutoksiin kannattaa budjetoida reilummin suunnittelulle


Isompien toimitilojen suunnittelu vie aikaa 50-150 tuntia, riippuen täysin kohteen laajuudesta. Uudiskohteen suunnittelu vie tyypillisesti enemmän aikaa kuin remonttikohteen suunnittelu. Se, suunnitellaanko tiloihin pelkkä kalustus vai suunnitellaanko kaikki pintamateriaalit, irto- ja kiintokalustus, somistus, tehosteet, valaistus ja vihersisustus vaikuttaa aina kokonaissuunnittelukustannuksiin.


Toimitilan kokonaissuunnittelukustannuksissa kannattaa huomioida myös mahdolliset erikoissuunnittelua (arkkitehti-, rakenne-, LVIS-suunnittelua tms.) vaativien suunnitelmien osuus.


Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, sillä tehdyt suunnitelmat ohjaavat urakoitsijoiden ja tavarantoimittajien työtä kohteessa ja säästävät asiakkaan monelta päänvaivalta.


Suunnitelmia voivat olla mm. irtokalustus-, kiintokalutus-, pintamateriaali-, tekstiili-, vihersisustus- ja piensisustussuunnitelmat.

2. Tehdäänkö toimitilasuunnittelua tuntityönä vai urakkana?


Suunnittelua tehdään sekä tuntityönä että urakkana. Jos suunnittelun laajuus on asiakkaalle itselleen hieman epäselvä, mutta halutaan siitä huolimatta lähteä liikkeelle, kannattaa suunnittelua ehdottomasti tehdä tuntityönä, jolloin tehdään vain välttämättömät suunnitelmat.


Urakkamallinen suunnittelu soveltuu silloin, kun suunnittelukokonaisuus on selkeä asiakkaalle ja suunnittelijalle. Mahdolliset tilatut lisätyöt tehdään lähes poikkeuksetta tuntityönä.


3. Voiko suunnittelun maksaa erissä?


Kyllä. Luovision projekteissa suunnittelu laskutetaan useimmiten erissä, joko kuukausittain tai sovituissa maksuerissä.


4. Mitä toimitilan suunnittelun kartoitus maksaa?


Suunnittelun etäkartoitus, joka järjestetään Luovision Teamsissa on maksuton. Etäkartoitusta varten tarvitset toimitilan pohjakuvan ja valokuvat. Voit varata ajan etäkartoitukseen ottamalla yhteyttä.


5. Miten voin saada tarjouksen suunnittelukokonaisuudesta?


Voit ottaa yhteyttä sähköpostitse marika@luovisio.fi tai puhelimitse 044 537 6844.Heräsikö lisäkysymyksiä?


Soita 044 537 6844 tai laita sähköpostia marika@luovisio.fi ja kysy ihmeessä lisää!


bottom of page