top of page
PetraVeikkola_Marika_Luovisio-77.jpg
  • Suunnittelutoimisto Luovisio

Toimiston facelift vai täysremontti?

Päivitetty: 20. toukok. 2023

Toimiston facelift tarkoittaa muutosprojektia, jossa toimiston yleisilme nostetaan uudelle tasolle parantelemalla tilojen visuaalista ilmettä, puutteita ja muokkaamalla toiminnallisuutta sekä valitsemalla tiloihin viihtyisyyttä lisääviä elementtejä.


Täysremontilla sen sijaan tarkoitetaan sitä, että toimiston vanhoja rakenteita, kuten seiniä tai pintoja puretaan pois ja uusia asennetaan tilalle. Täysremontissa purkuvaihe on oma vaiheensa. Purkuvaiheen suunnittelee ja toteuttaa yleensä ammattiurakoitsija. Täysremontissa mukana saattaa olla myös arkkitehti, sillä muutoksiin saatetaan tarvita lupakuvia. Faceliftissä tehtävät muutokset eivät vaadi lupamenettelyä.

ennen ja jälkeen neuvottelutila
Faceliftissä tilasta kuin tilasta tehdään toiminnallisesti fiksu ja viihtyisä. Kuvat: nykytila ja lähtötilanne.

Muutos koskematta rakenteisiin


Facelift-projekteille tyypillistä on, että tiloissa saadaan aikaiseksi suurikin muutos koskematta varsinaisiin kiinteisiin rakenteisiin, mikä tarkoittaa, että tällaisissa muutoskohteissa tärkeässä roolissa ovat sekä kiinto- että irtokalusteet, tekstiilit, viherkasvit ja muut viihtyisyyttä ja toiminnallisuutta parantavat elementit.


Tila- ja sisustussuunnittelijan tehtävänä on varmistaa, että tiloista saadaan muutosten kautta sekä toiminnallisesti fiksut että viihtyisät ja asiakkaan tarpeet täyttävät.

Kaksi kuvaa ennen ja jälkeen toimistosta
Facelift-muutos voidaan toteuttaa kiinto- ja irtokalustuksella ja erilisilla viihtyisyyttä lisäävillä elementeillä. Katso ennen ja jälkeen kuvat.

Facelift sopii minne tahansa - remontit säädeltyjä


Facelift on mahdollista toteuttaa kaikenlaisissa tiloissa, sillä varsinaisiin rakenteisiin ei faceliftissä yleensä suuremmin kosketa, eivätkä muutokset tämän vuoksi esimerkiksi tarvitse rakennuslupia. Faceliftissä tilamuutos rakentuu useimmiten muilla keinoilla eikä laajoja purkuvaiheita yleensä tarvita. Toimitilan mahdollisen vuokrantajan kanssa vuokralaisen on syytä käydä keskustelu kirjallisesti ennen faceliftiä.


Yksittäisten pintamateriaalien vaihdokset, seinien maalaukset, tapetoinnit tai muunlaiset tehosteseinät ja tilanjakajaseinäkkeet voidaan voidaan toteuttaa useimmiten toki myös facelift-kohteissa, mutta tällöin pitää olla tilan omistajan lupa tehtäviin muutoksiin.


Kun muutoksella on kiire, valitse facelift


Toimiston facelift on yleensä nopeampi ja edullisempi vaihtoehto kuin esimerkiksi täysremontti. Jos kärsit aikataulupaineesta ja haluat nopeammin valmista, valitse tällöin facelifit. Faceliftillä voit jossain tapauksissa ostaa aikaa myös mahdollisen isomman remontin suunnitteluun ja näin samalla varmistaa, että toimiston nykytila palvelee työntekijöitä paremmin jo ennen isompaa remonttia. Faceliftin suunnittelu ja toteutus vie kuitenkin aikaa sekin, joten aikaa kannattaa varata suunnittelusta valmiiseen totetukseen 2-4 kuukautta.


Täysremontin suunnitteluun kannattaa varata aikaa


Täysremontti kannattaa aina suunnitella rauhassa eri ammattilaisten kanssa yhteistyössä ja pelkälle suunnittelulle kannattaa varata aikaa 4-6 kuukautta. Remonttikohteissa suunnittelua tehdään aina useiden eri ammattilaisten kanssa yhteistyönä. Myös remonttien kilpailutusvaihe ja toimitusajat tuotteille ottavat oman aikansa.


Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty


Olipa tarpeesi toimiston faelift tai täysremontti, ota yhteyttä suunnittelijaan ajoissa. Näin varmistat, että saat toivomasi suunnittelijan projektiisi ja projekti käynnistyy toivotussa aikataulussa.


Kaipaatko apua projektiisi tai selkeyttä siihen, kumman valita: täysremontin vai faceliftin?

Ota yhteyttä niin jutellaan lisää. Luovisio on erikoistunut faceliftien tekemiseen.


Comments


bottom of page