top of page
PetraVeikkola_Marika_Luovisio-77.jpg
  • Suunnittelutoimisto Luovisio

Toimiston facelift vai täysremontti?

Toimiston facelift tarkoittaa muutosprojektia, jossa toimiston yleisilme nostetaan uudelle tasolle parantelemalla tilojen visuaalista ilmettä, puutteita ja muokkaamalla toiminnallisuutta sekä valitsemalla tiloihin viihtyisyyttä lisääviä elementtejä.


Täysremontilla sen sijaan tarkoitetaan sitä, että toimiston vanhoja rakenteita, kuten seiniä tai pintoja puretaan pois ja uusia asennetaan tilalle. Täysremontissa purkuvaihe on oma vaiheensa. Purkuvaiheen suunnittelee ja toteuttaa yleensä ammattiurakoitsija.

ennen ja jälkeen neuvottelutila
Faceliftissä tilasta kuin tilasta tehdään toiminnallisesti fiksu ja viihtyisä. Kuvat: nykytila ja lähtötilanne.

Muutos koskematta rakenteisiin


Facelift-projekteille tyypillistä on, että tiloissa saadaan suurikin muutos aikaiseksi koskematta varsinaisiin kiinteisiin rakenteisiin, mikä tarkoittaa, että tällaisissa muutoskohteissa tärkeässä roolissa ovat sekä kiinto- että irtokalusteet, tekstiilit, viherkasvit ja muut viihtyisyyttä ja toiminnallisuutta parantavat elementit.


Suunnittelijan tehtävänä on varmistaa, että tiloista saadaan muutosten kautta sekä toiminnallisesti fiksut että viihtyisät ja asiakkaan tarpeet täyttävät.

Kaksi kuvaa ennen ja jälkeen toimistosta
Muutos voidaan toteuttaa kalustuksella ja erilisilla viihtyisyyttä lisäävillä elementeillä. Katso ennen ja jälkeen kuvat.

Facelift sopii minne tahansa - remontit säädeltyjä


Facelift on mahdollista toteuttaa kaikenlaisissa tiloissa, sillä rakenteisiin ei faceliftissä varsinaisesti kosketa, eivätkä muutokset tämän vuoksi esimerkiksi tarvitse vuokranantajan lupaa tai rakennuslupia. Faceliftissä tilamuutos rakentuu muilla keinoilla eikä purkuvaiheita yleensä tarvita.


Yksittäisten seinien maalaukset ja tapetoinnit tai muunlaiset tehosteseinät voidaan voidaan toteuttaa useimmiten toki myös facelift-kohteissa, mutta tällöin muutosten tekijällä pitää olla tilan omistajan lupa tehtäviin muutoksiin.


Kun muutoksella on kiire, valitse facelift


Toimiston facelift on yleensä nopeampi ja edellisempi vaihtoehto kuin esimerkiksi täysremontti. Jos kärsit aikataulupaineesta ja haluat nopeammin valmista, valitse silloin tällöin facelifit. Faceliftillä voit jossain tapauksissa ostaa aikaa myös mahdollisen isomman remontin suunnitteluun ja näin samalla varmistaa, että toimiston nykytila palvelee työntekijöitä paremmin jo ennen isompaa remonttia.


Täysremontin suunnitteluun kannattaa varata aikaa


Täysremontti kannattaa aina suunnitella rauhassa eri ammattilaisten kanssa yhteistyössä ja pelkälle suunnittelulle kannattaa varata aikaa 2-4 kuukautta. Remonttikohteissa suunnittelua tehdään aina useiden eri ammattilaisten kanssa yhteistyönä. Myös remonttien kilpailutusvaihe ja toimitusajat tuotteille ottavat oman aikansa.


Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty


Olipa tarpeesi toimiston kasvojenkohotus tai täysremontti, ota yhteyttä suunnittelijaan ajoissa. Näin varmistat, että saat toivomasi suunnittelijan projektiisi ja projekti käynnistyy toivotussa aikataulussa.


Kaipaatko apua projektiisi tai selkeyttä siihen, kumman valita: täysremontin vai faceliftin?

Ota yhteyttä niin jutellaan lisää.


bottom of page