top of page
PetraVeikkola_Marika_Luovisio-77.jpg
  • Suunnittelutoimisto Luovisio

Toimistosuunnittelun 5 kestävää trendiä


Toimistot ja niiden suunnittelu ovat kokeneet viimeisten vuosien aikana melkoisen murroksen maailmanlaajuisesti. Yksi asia kuitenkin on varmaa. Toimistot eivät ole katoamassa mihinkään vaan niiden merkitys yhä korostuu maailmassa, jossa digitaalisuus lisääntyy ja kehittyy.


Tutkimusten mukaan sekä luovuus että yhteisöllisyys kasvaa, kun ihmisten välistä spontaania kasvokkain kohtaamista ja ajatustenvaihtoa tapahtuu. Tämän seikan ymmärtäminen on myös tulevaisuuden toimistosuunnittelun ytimessä.


Me kaipaamme kasvokkain kohtaamista ja epävirallista jutustelua työn lomassa, viihtyisässä ympäristössä. Aitoa kohtaamista toki ei tapahdu ainoastaan toimistolla, mutta sen mahdollistaminen siellä on jopa tärkeämpää kuin ennen.


Tässä artikkelissa jaamme 5 trendiä, joiden uskomme kestävän aikaa:


1. Kodinomainen ja viihtyisä toimisto


Toimistojen kodinomaisten tilojen määrän kasvu on näkynyt suunnittelupöydällä jo useita vuosia, mutta viimeiset vuodet ovat vauhdittaneet yhä tätä muutosta. Kylmänkalseita korporaatiotiloja suositumpia ovat nyt rennot, viihtyisät ja kohtaamista tukevat kodinomaisemmat toimitistotilat. Yrityksissä halutaan panostaa oleskelu-, aula- ja sosiaalitiloihin työtilojen lisäksi.2. Kestävä kehitys ja ekologisuus valinnoissa


Yhä useammin toimistojen suunnittelussa ja toteutuksessa haetaan kestävän kehityksen ajatusta ja suositaan myös kierrätystä. Toimitilojen suunnittelussa nämä on mahdollista ottaa huomioon hyvinkin, kun tehdään tietoisia päätöksiä sen eteen jo varhaisessa vaiheessa.


3. Hybridityön tukeminen ja joustava työ


Hybridityö on tullut jäädäkseen. Hybridityön toimintojen tukeminen korostuu myös tulevaisuuden toimistoilla. Etäneuvottelutilojen ja hybridipalaverien mahdollistaminen toimistolla ja toimitiloissa on tärkeää. Tämä tarkoittaa muun muassa oivaltavan tilasuunnittelun ja teknisten ratkaisujen yhteensovittamista.


4. Yhteisöllisyyttä ja palveluja toimistolla


Toimistolle tullaan tulevaisuudessa tapaamaan ennen kaikkea ihmisiä ja hoitamaan asioita - sekä työasioita että henkilökohtaisia asioita. Tämän ajatuksen taakse kätkeytyy valtava käyttämätön potentiaali. Maailmalla isojen toimistojen yhteydessä on useita erilaisia palveluntarjojia ja näiden liittäminen osaksi yrityksen toimistoa ja työkulttuuria on voimavara, jota Suomessakin voidaan tulevaisuudessa hyödyntää.


Vai miltä kuulostaisi tehokas tiimipäivä toimistolla, minkä jälkeen muutama askel toimiston oman hierojan tiloihin ja sen jälkeen toimiston baristan tekemä kahvi mukaan kotimatkalle?


5. Älykäs teknologia osana toimitiloja ja työhyvinvointia


Valaistusta, ilmastointia ja ilmanlaatua yhdistää se, että niitä voidaan kaikkia säätää ja seurata älykkäällä kiinteistöteknologialla. Erilaiset sensorit kertovat toimiston työpisteiden varaus- ja käyttöasteesta ja viihtyisyyttä tuovat kasviseinät kukoistavat älykkään etäohjauksen ansiosta.


---

Jos olet kiinnostunut kuulemaan lisää tai starttaamaan toimistonne ideoinnin kanssamme, ota yhteyttä.


Comments


bottom of page