top of page
PetraVeikkola_Marika_Luovisio-77.jpg
  • Suunnittelutoimisto Luovisio

Houkutteleva tulevaisuuden työympäristö rakentuu kokonaisymmärryksestä

Päivitetty: 1. lokak. 2021

Kauniit tilat vai toimivat tilat? Mielellään molemmat. Etä- vai lähityö vai molemmat? Tulevaisuuden parhaiden ja houkuttelevimpien työympäristöjen luominen vaatii ennen kaikkea kokonaisymmärrystä siitä, miten ja mihin suuntaan työympäristöjä ja työnteon tapoja kannattaa kehittää. Tulevaisuuden työympäristö sisältää paljon muutakin kuin ihmiset ja tilat.

Aito kokonaisymmärrys ei voi perustua mutuun vaan sen tulee perustua kerättyyn dataan ja käyttäjiltä saatuun tietoon. Näiden asioiden selvittäminen antaa yritykselle selvän edun kilpailijoihin nähden, mutta myös konkreettisia työkaluja yritysjohdolle työhyvinvoinnin lisäämiseen sekä brändin ja yrityskulttuurin kehittämiseen.


Ymmärrys houkuttelevista tiloista ja joustavista työnteon tavoista on kiistaton kilpailuvaltti


Yritysten tulevaisuuden kiistaton kilpailuvaltti on tarjota mahdollisuus joustavaan työskentelyyn sekä etänä että toimistolla eli mahdollistaa hybridityö niissä työtehtävissä, joissa se on mahdollista.


Selvittämällä työntekijöiden tarpeita ja kokemuksia etä- ja lähityöympäristöstä ja työympäristöstä, saadaan arvokasta tietoa myös mahdollisista kehitystarpeista. Selvitystyö on keskeistä etenkin silloin, kun työympäristöä halutaan kehittää kokonaisvaltaisesti ja oikeaan suuntaan sekä parantaa samalla henkilöstön tyytyväisyyttä ja hyvinvointia rakennetuissa tiloissa.


Varsinainen muutos alkaa työympäristön muutostarpeiden tunnistamisella ja tunnustamisella, joista voidaan johtaa kokonainen toimitilastrategia sekä erilaisia toiminta- ja toimepidesuunnitelmia.


Tulevaisuuden työympäristö inspiroi, virkistää ja synnyttää uusia innovaatioita


Tulevaisuuden työympäristö ja sen myötä myös mahdolliset fyysiset toimitilat tulisi suunnitella tukemaan ihmisten hyvinvointia, yrityskulttuuria ja liiketoimintatavoitteita. Tulevaisuuden työympäristössä yhdistyvät etätyön ja lähityön parhaat puolet.


Tulevaisuuden työympäristö vahvistaa työkulttuuria, yhteenkuuluvuuden tunnetta ja mahdollistaa myös kohtaamisen.Toimistosta kotipesäksi tai yhteiseksi olohuoneeksi


Toimisto ja toimitilat eivät ole menneen talven lumia, vaan tulevaisuudessa ne ovat monipuolisempia.


Tulevaisuuden toimisto voi tarkoittaa eri yrityksille ja eri ihmisille eri asioita. Toisille se voi tarkoittaa yhteistä olohuonetta, kalustettua mökkiä järven rannalla, toisille pientä yrityksen vuokraamaa kotipesää, jossa piipahtaa ja toisille co-working tiloja oman kodin läheltä. Vain mielikuvitus on rajana.Parhaimmillaan tulevaisuuden toimistot, kotipesät, mökit tai yhteiset olohuoneet mahdollistavat aidot kohtaamiset ja tekevät näkyväksi sekä yrityksen sielun että brändin. Olipa nimitys mikä tahansa, tavoite lienee sama - aistein koettava inspiroiva kokemus yrityksestä, ihmisistä ja yrityskulttuurista.


----


Suunnittelutoimisto Luovisio on kasvu- ja muutosvaiheessa olevien yritysten tilatulkki sekä toimitilojen ja hybridityöympäristöjen asiantuntija, joka auttaa yritystäsi todellisten tarpeiden tunnistamisessa ja tilojen viihtyisäksi tekemisessä. Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää.

Commentaires


bottom of page